Gå til hovedindholdet

Alle mælkeproducenter får brev i disse dage

Alle danske mælkeproducenter, der er omfattet af en obligatorisk kvalitetsordning og har leveret mælk i 2016, får nu brev med posten om den samlede leverance i 2016. Brevet danner grundlag for den kommende udbetaling af EU-støtten.

Publiceret 4. maj 2017

Som du tidligere har kunnet læse om her på siden, vedtog EU-Kommissionen i september 2016 en krisepakke for hele EU. Den danske andel af krisepakken på cirka 69 mio. kroner skal fordeles til mælkeproducenter, der i 2016 har leveret mælk til et mejeri og er omfattet af en kvalitetsordning. Er du en af dem, vil du modtage et brev, hvor du finder Mejeriforeningens opgørelse af, hvor meget mælk du har indvejet i 2016.

Hvad skal du gøre i forhold til brevet?

Hvis du er enig i Mejeriforeningens opgørelse, skal du ikke gøre noget.

Har du bemærkninger eller spørgsmål til Mejeriforeningens oplysninger, skal du henvende dig til Mejeriforeningen.

Andre spørgsmål og oplysninger i forbindelse med ordningen skal du rette til Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Se kontaktoplysninger nedenfor.

Har du ikke fået et brev

Hvis du er støtteberettiget og ikke modtager et brev inden for nogle få dage, kan der være sket en fejl, som betyder, at du hurtigst muligt skal henvende dig til Landbrugs- og Fiskeristyrelsen for at være sikker på at få din støtte udbetalt.

Hvornår udbetales støtten?

Du får udbetalt din støtte direkte til din NemKonto i løbet af sommeren 2017.

Fordeling af EU-støtten

Det samlede beløb på 69 mio. kr. skal nu fordeles til de støtteberettigede mælkeproducenter. Vi har derfor udsendt breve til alle danske mælkeproducenter, der er omfattet af en obligatorisk kvalitetsordning og har leveret mælk i 2016. Er du en af dem, vil du modtage et brev, hvori du finder Mejeriforeningens oplysninger om, hvor meget mælk du har indvejet i 2016. Størrelsen af den indvejede mængde vil danne grundlag for den fordelingsnøgle, som EU-støtten bliver beregnet efter.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Landbrugs- og Fiskeristyrelsen på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: euogerhverv@lfst.dk.

Har du spørgsmål til opgørelsen i brevet, skal du kontakte Margit Daugaard i Mejeriforeningen på tlf. 87 31 20 28 eller e- mail: md@mejeri.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugs- og Fiskeristyrelsens pressetelefon på tlf. 4189 2507.


MENU