Gå til hovedindholdet

Anden runde af målrettede efterafgrøder er godt i gang

1. marts åbnede anden runde af ansøgningsperioden for frivillige målrettede efterafgrøder, og den er kommet rigtig godt i gang. Den første dag blev der søgt tilskud til mere end 35.000 hektar målrettede efterafgrøder. Men der er stadig ledige hektar i flere af kystvandoplandene.

Publiceret 8. marts 2017

Kl. 7 om morgenen den 1. marts sad rigtig mange klar til at søge tilskud til målrettede efterafgrøder i de områder, der åbnede op for flere hektar i runde 2. Efter blot et par timer var der indsendt ansøgninger til mere end 20.000 hektar målrettede efterafgrøder - og systemet holdt.

I de efterfølgende dage er ansøgningsniveauet dog faldet, og der er siden 2. marts søgt til lidt over 2000 hektar.

Fortsat ledige hektar i 39 kystvandoplande

På nuværende tidspunkt er det fortsat muligt at søge om tilskud til målrettede efterafgrøder i 39 kystvandoplande, hvor der stadig er plads til ca. 20.000 ha efterafgrøder.

Vær dog opmærksom på, at der løbende kan blive frigivet hektar i et lukket kystvandopland, hvis en ansøger inden for kystvandoplandet trækker dele af sin ansøgning tilbage. Du kan holde dig opdateret på status over ledige og ansøgte hektar i kystvandoplande og ID15-områder i listen over målrettede efterafgrøder, der ligger i Tast-selv. Se også infosiderne på lfst.dk om målrettede efterafgrøder, hvor du blandt andet kan se opdaterede kort over status på ansøgningsrunden.


MENU