Gå til hovedindholdet

Pressemeddelelse: Landbrugs- og Fiskeristyrelsen henter ny vicedirektør i Finansministeriet

Det er en garvet embedsmand, som fremover skal stå i spidsen for EU-området i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Styrelsens nye vicedirektør har en fortid i både Finansministeriet, Statsministeriet og Bruxelles, så han har et indgående kendskab til beslutningsgangene i såvel dansk som europæisk politik.

Publiceret 1. februar 2017

Det er en yderst erfaren embedsmand, der 1. marts sætter sig i direktørstolen for EU-området i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Den 41-årige Jacob Nielsen kommer fra en stilling som kontorchef i Finansministeriet, hvor han siden 2012 har rådgivet skiftende ministre og har medvirket til at sikre en bedre drift af flere ministerområder.

Inden da var Jacob Nielsen konsulent i Statsministeriet med ansvar for blandt andet at rådgive den siddende statsminister i EU-spørgsmål om økonomi, ligesom han deltog i forhandlingerne om EU’s flerårige budget på Danmarks vegne. Før ansættelsen i Statsministeriet var Jacob Nielsen også forbi EU-hovedstaden Bruxelles, hvor han i en årrække nåede at arbejde på både den danske EU-repræsentation og i EU-Kommissionen.

Der er derfor ingen tvivl om, at Jacob Nielsen er yderst alsidig og kompetent i rollen som ny vicedirektør med ansvar for EU-området, forklarer Landbrugs- og Fiskeristyrelsens direktør, Jette Petersen.

- Med Jacob får vi en vicedirektør, som har stærk erfaring fra centraladministrationen og EU-systemet.  Han har samtidig meget drevet af at skabe effektive løsninger inden for vores forvaltningsområde, og det er jeg sikker på, vil komme vores mange kunder inden for landbrugs- og fiskerierhvervene til gode, siger Jette Petersen.

Fra gårdspladsen til de bonede gulve

Jacob Nielsen er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2001, og har også en master i European Politics fra den anerkendte London School of Economics. Derudover har han taget et lederkursus ved Harvard University.

I sin nye stilling kommer han blandt andet til at have ansvaret for udviklingen og implementeringen af EU’s landbrugspolitik, herunder opgaver med et samlet budget på over syv milliarder kroner.

- Det tiltaler mig meget, at man både skal kunne begå sig på gårdspladsen hos landmanden og på de bonede gulve. Der er en enorm spændvidde i jobbet, hvor jeg kan trække på min erfaring fra mine job i EU-systemet og i den danske centraladministration, og jeg glæder mig meget til at skulle være med til at få tingene til at fungere til fordel for landmændene. Og så ser jeg selvfølgelig meget frem til at møde alle dem, jeg skal arbejde sammen med i styrelsen, siger Jacob Nielsen.

Privat er Jacob Nielsen gift og har to børn.

Stillingen som EU-direktør blev ledig, efter at vicedirektør Sarah Børner tidligere på året blev udnævnt til ny økonomi- og IT-direktør i styrelsen og i den forbindelse efterlod en ledig stilling.

Yderligere oplysninger

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte  Landbrugs- og Fiskeristyrelsens pressetelefon tlf. 41 89 25 07

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen hed indtil 31. januar2017 NaturErhvervstyrelsen, men skifter 1. februar navn som led i et ønske om at skabe større klarhed om styrelsens kerneopgaver.


MENU