Gå til hovedindholdet

Nogle runde 1-områder kan søges i runde 2 af målrettede efterafgrøder

Første runde af ansøgningsperioden for målrettede efterafgrøder har nu været i gang i ca. en måned, og der har været stor interesse for at søge den nye ordning. Stort set alle 88.000 ha, der blev udbudt i runde 1, er blevet søgt, og i flere ID15-områder er indsatsbehovet nået. Der er dog også områder, som ikke er i mål, og hvor der fortsat er behov for efterafgrøder efter runde 1. I nogle af de områder, bliver det nu muligt at søge igen, når anden runde åbner 1. marts. Læs mere om runde 2 i separat nyhed fra fredag den 24. februar.

Publiceret 27. februar 2017

Nåede du ikke at søge i runde 1?

Når anden runde åbner 1. marts kommer der flere penge til nogle af de runde 1-områder, hvor der fortsat er behov for efterafgrøder. Runde 2 er målrettet områder, hvor der er et indsatsbehov i forhold til kystvand. Hvis disse områder ligger i et kystvandopland, hvori der også er områder med et grundvandsbehov, vil hele kystvandoplandet få tilført flere penge i runde 2. Det betyder, at det igen bliver muligt at søge tilskud i flere af de områder, som lukkede for ansøgninger i løbet af runde 1.

Vi har lavet et kort, der viser de ID15-områder, hvor der fortsat er behov for efterafgrøder efter runde 1, og hvor der samtidigt kommer flere penge til området 1. marts. Hvis du har arealer i disse område, som du ønsker at søge tilskud til, skal du søge, når den anden runde åbner 1. marts. Se kortet.

For at undgå et obligatorisk krav i disse områder, er det vigtigt, at der bliver udlagt flere efterafgrøder på de arealer, hvor der fortsat er et grundvandsbehov. 

Risiko for obligatorisk krav i visse områder

Der er desværre også områder, hvor der fortsat er behov for efterafgrøder, men som ikke åbner op for yderligere hektarer i runde 2. Det skyldes, at de ligger i et kystvandopland, hvor der kun er et indsatsbehov i forhold til grundvand. Udfordringen i disse oplande er, at der er flere ID15-områder, hvor der er søgt flere målrettede efterafgrøder, end der er behov for, mens der er andre ID15 områder, hvor behovet ikke er nået.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der kan blive frigivet hektarer i disse områder, hvis en ansøger inden for kystvandoplandet trækker dele af sin ansøgning tilbage. Vi har lavet et kort der viser de områder, som ikke kom i mål i runde 1, og som ikke får tilført flere hektarer i runde 2. Se kortet.  

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: miljobio@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugs- og Fiskeristyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.

 


MENU