Gå til hovedindholdet

På onsdag åbner 3. og sidste runde af målrettede efterafgrøder

Onsdag den 22. marts kl. 7 åbner 3. og sidste runde af ansøgningsperioden for målrettede efterafgrøder. Det betyder, at der nu bliver åbnet for ansøgninger om tilskud i samtlige af de områder, hvor der er behov for målrettede efterafgrøder.

Publiceret 21. marts 2017

I 3. runde af ansøgningsperioden bliver der åbnet for ansøgninger i områder, hvor der er et indsatsbehov i forhold til kystvand, og hvor jordens evne til at tilbageholde kvælstof er over middel (høj retention). Grunden til at disse områder først åbner i 3. runde er, at den høje retention betyder, at efterafgrøderne har en lavere effekt i disse områder sammenholdt med områderne, der åbnede i runde 2.

Det er forsat først-til-mølle princippet, der gælder i ordningen, så når alle hektar i et kystvandopland er søgt, lukker området for ansøgninger. Hvis du har spørgsmål til din ansøgning, sidder vores kundevejledere klar kl. 7 onsdag morgen. 

Fortsat ledige hektar i områder fra 1. og 2. runde

Hvis du har arealer i områder, som åbnede i 1. og 2. runde, og som stadig er åbne, er det stadig vigtigt, at du melder dem ind nu, hvis du ønsker at søge ordningen. Efterafgrøderne har nemlig større effekt i de områder, der åbnede i 1. og 2. runde, i forhold til at nå det samlede behov for ordningen. 

Status efter 2. runde

Efter 2. runde af ansøgningsperioden er der søgt tilskud til ca. 129.500 hektar målrettede efterafgrøder ud af de 145.000 hektar, der er afsat midler til. Der er fortsat ledige hektar i flere af de områder, der åbnede i 1. og 2. runde.

På vores hjemmeside kan du se ugens opdaterede kort over status for ansøgningsrunden. På kortet med overblik over ansøgninger til målrettede efterafgrøde i kystvandoplande kan du se, hvilke kystvandoplande der fortsat er åbne for ansøgninger. Hvis der er udsolgt i dit kystopland, kan du ikke søge i runde 3. På kortet med overblik over ansøgninger til målrettede efterafgrøder i ID15-områder, kan du se i hvilke ID15-områder, der fortsat er behov for målrettede efterafgrøder.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: miljobio@lfst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugs- og Fiskeristyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.


MENU