Gå til hovedindholdet

Pressemeddelelse: NaturErhvervstyrelsen er klar til at hjælpe med de målrettede efterafgrøder

I forbindelse med den kommende ansøgningsrunde om landbrugsstøtte kan de danske landmænd for første gang søge om støtte til at så målrettede efterafgrøder. Medarbejdere fra NaturErhvervstyrelsen sidder parat ved telefonen og på Facebook for at hjælpe landmændene og deres konsulenter godt i gang.

Publiceret 26. januar 2017

Fra 1. februar kan danske landmænd og deres konsulenter søge om støtte til at så målrettede efterafgrøder. Det sker i forbindelse med, at NaturErhvervstyrelsen åbner for årets ansøgningsrunde for ansøgninger om landbrugsstøtte.

Det er første gang, landmændene kan søge den særlige efterafgrødeordning, som skal reducere landbrugets udledning af kvælstof til kyst- og grundvand. For at sikre, at landmænd og konsulenter er forberedt til den nye opgave, er kundemedarbejdere fra NaturErhvervstyrelsen klar til at vejlede og svare på spørgsmål. Det forklarer Sidsel Gjøl, der er Kunde- og Kommunikationschef i styrelsen.

- For os er det vigtigt, at vi hjælper landmændene og konsulenterne bedst muligt i forhold til at kunne søge støtte til at så målrettede efterafgrøder. Da der er tale om en helt ny ordning, forventer vi, at det vil afføde en del spørgsmål, og dem skal vi kunne hjælpe med at svare på, siger hun.

Spørg os på Facebook

NaturErhvervstyrelsens kundevejledere sidder derfor klar til at svare på spørgsmål om den nye ordning på alle hverdage under ansøgningsrunden. Og på de tre dage, hvor de tre ansøgningsrunder for målrettede efterafgrøder åbner, sidder kundevejlederne klar ved telefonen allerede fra klokken 7:00, når vi åbner for ansøgninger.

Før ansøgningsrunden begynder, vil det som noget nyt i år også være muligt at kontakte NaturErhvervstyrelsen via Facebook, hvor en planlagt spørgetime om de målrettede efterafgrøder finder sted mandag den 30. januar mellem klokken 19 og 20. Her kan man skrive sine spørgsmål via Facebook-siden ”Nyt til landbruget – NaturErhvervstyrelsen” og få svar fra en af styrelsens faglige eksperter.

- Vi vil gerne møde landmændene og konsulenterne der, hvor de er, så vi kan hjælpe dem godt i gang med deres ansøgninger. Derfor kan man både få svar på sine spørgsmål på møder rundt om i landet, på telefon, på vores hjemmeside og på Facebook, siger Sidsel Gjøl.

Det er nyt i år, at man kan søge ordningen målrettede efterafgrøder, og det har givet ekstra arbejde med opdatering af IT op til ansøgningsrunden. NaturErhvervstyrelsen forventer, at systemet kører som planlagt fra første dag, men skulle der opstå udfordringer, kan vi blive nødt til at lukke systemet midlertidigt for at opdatere.

Kontakt

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.

Fakta om målrettede efterafgrøder

  • Med Fødevare- og landbrugspakken fik danske landmænd mulighed for at gøde deres marker mere for derigennem at opnå et bedre dyrkningsresultat.
  • Til gengæld er der indført en række kvælstofreducerende initiativer, der har fokus på at sikre kyst- og grundvand – et af de initiativer er de målrettede efterafgrøder, som med deres rødder optager noget af kvælstoffet fra gødningen.
  • Efterafgrøderne skal mindske kvælstofudledningen med omkring 1.400 ton i 2017 og 1.200 ton i 2018.

MENU