Gå til hovedindholdet

Rekordmange ansøgere på ansøgningsrundens første dag

1. februar åbnede Tast-selv-service for den årlige ansøgningsrunde for grundbetaling og de øvrige arealstøtteordninger. Det var også første dag, man kunne søge om tilskud til at udlægge målrettede efterafgrøder, og det fik rekordmange landmænd og konsulenter til tasterne.

Publiceret 2. februar 2017

I går åbnede vi for årets ansøgningsrunde for grundbetalingen og de øvrige arealstøtteordninger. Aldrig før har så mange landmænd og konsulenter oprettet en ansøgning på rundens første dag. Vi modtog således ca. 1300 ansøgninger og der blev søgt om frivillige målrettede efterafgrøder til 33.000 ha.

Den store aktivitet skyldes sandsynligvis ordningen for de målrettede efterafgrøder, der forløber efter ”først til mølle princippet”, og som derfor motiverede til en tidlig ansøgning. Flere af områderne, hvor der skal udlægges målrettede efterafgrøder, er af samme grund allerede lukkede igen, da der p.t. ikke er behov for flere målrettede efterafgrøder der.

Det er dog vigtigt at understrege, at der er tale om et øjebliksbillede, som kan nå at ændre sig. Derfor er det endnu for tidligt at sige, hvordan det samlede ansøgningsbillede ser ud, og om det bliver nødvendigt at indføre obligatoriske målrettede efterafgrøder. Det skyldes, at man som ansøger endnu kan nå at ændre på det, man har søgt i systemet.

Mindre fejl i systemet er nu løst

Overordnet forløb ansøgningsrundens første dag godt. Og den store aktivitet – og den komplicerede ordning - taget i betragtning, var der kun mindre udfordringer.  

En IT-fejl gjorde, at områderne, hvor der kan søges målrettede efterafgrøder, kortvarigt ikke lukkede, som de skulle, når puljen var opbrugt. Derfor blev det desværre nødvendigt at lukke systemet sen eftermiddag i et par timer for at rette fejlen. Det beklager vi.

Derudover oplevede tidligere økologer, der er skiftet til konventionel landbrugsproduktion problemer med at ansøge om tilskud til målrettede efterafgrøder, fordi de fortsat er registreret i systemet som økologer, og økologer kan ikke søge ordningen.

Også ansøgere, der har fået de minimis støtte til randzoner i løbet af de seneste tre år var i tidsrummet fra klokken 7 til cirka 10 i går forhindret i at søge den målrettede efterafgrødeordning.

Vi beklager fejlene, men de er nu rettet, så du kan søge i de områder, hvor der endnu ikke er fyldt op med ansøgninger.

Oplevede du et af de ovenstående problemer i forhold til at søge tilskud til målrettede efterafgrøder, og er der nu fyldt op i det område, hvor du skulle søge, opfordrer vi dig til at ringe til vores Kundecenter.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: mail@lfst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugs- og Fiskeristyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.


MENU