Internationale opslag i Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP)

Find vejledning, ansøgningsskema m.m. til internationale opslag udbudt af Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP)

GUDP finansierer dansk deltagelse i forskellige partnerskaber under Horizon Europe, og støtter derigennem forsknings- og innovationsprojekter på tværs af grænser inden for landbrugs- og fødevareområdet.

Det internationale samarbejde har til formål at fremme koordineringen af nationale og regionale forsknings- og innovationsaktiviteter ved hjælp af fælles opslag med national medfinansiering fra bevillingshavere i EU-medlemslande og associerede stater.

Hvert partnerskab offentliggør løbende opslag for forsknings- og innovationsprojekter inden for partnerskabernes respektive områder. 

Ansøgninger indsendes til det respektive internationale ’call office’, som fremgår af opslaget.

De internationale opslag forløber i to trin:

  • Ved første trin indsendes en pre-proposal, som evalueres af et panel af internationale eksperter.
  • Projekter, som opnår det nødvendige "excellence niveau", bliver inviteret at indsende en full-proposal. De respektive krav fremgår af det internationale opslag.

De foreløbige tidslinjer for partnerskaber under Horizon Europe, der støttes af GUDP, ser ud som følger: 

FutureFoodS

Ansøgningsfrist for pre-proposal til 1. opslag: 15. januar 2025

Anslået sagsbehandlingstid:  Invitationer til full-proposal forventes udsendt medio april 2025

Åbner for udbetaling: Projektstart forventes i slutningen af 2025 eller begyndelsen af 2026

Agroecology

Ansøgningsfrist for pre-proposal til 2 opslag: 17. februar 2025

Anslået sagsbehandlingstid: Invitationer til full-proposal forventes udsendt medio maj 2025

Åbent for udbetaling: Projektstart forventes i begyndelsen af 2026

Se mere om Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram på www.gudp.dk

Status og frister

Åben for ansøgninger
Åben for udbetaling
  • 6. November 2024 til 15. Januar 2025

    Ansøgningsfrist for pre-proposal til 1. opslag i FutureFoodS

  • 2. December 2024 til 17. Februar 2025

    Ansøgningsfrist for pre-proposal til 2. opslag i Agroecology

Anslået sagsbehandlingstidSe information om sagsbehandlingstid ovenfor

Om tilskuddet

Målgruppen for internationale opslag under GUDP-programmet er forskningsinstitutioner, private virksomheder, brancheorganisationer, foreninger, selvejende institutioner og virksomhedsregistrerede personer.

Alle danske ansøgere skal være registreret i Det Centrale Virksomhedsregister, CVR.dk. Brancheorganisationer og foreninger samt selvejende institutioner betragtes i tilskudsmæssig sammenhæng som private virksomheder.

Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS), brancheorganisationer, foreninger, samt selvejende institutioner betragtes i tilskudsmæssig sammenhæng som private virksomheder.

Vejledning om definitionen af en forsknings- og vidensformidlingsinstitution

Agroecology

GUDP’s prioritering under partnerskabet Agroecology er at fremme forskningsbaseret viden og teknologier, som understøtter fortsat vækst og udvikling af økologisektoren, samt styrker økologiens troværdighed, bæredygtighed og bidrag til samfundsgoder.

Se mere om partnerskabet her

FutureFoodS

GUDP’s prioritering under partnerskabet FutureFoodS er at fremme transformationen af vores fødevaresystem med fokus på hele værdkæden; landbrug, handel, detailsalg, transport og forbrug. Projekternes tilgang skal være systemisk og det er derfor centralt, at alle relevante aktører involveres.

Se mere om partnerskabet her

Det maksimale støttebeløb for et projekt er 500.000 Euro, mens den enkelte projektdeltager maksimalt kan modtage støttebeløb for 300.000 Euro. 

GUDP-sekretariatet foretager en kontrol af, at ansøgninger med dansk deltagelse overholder de formelle GUDP-krav jf. vejledningen. Derefter bliver ansøgningerne behandlet og vurderet af EU-partnerskabets respektive internationale ekspertpanel i to trin. 

I løbet af projektperioden er projektdeltageren forpligtet til at underrette GUDP-sekretariatet om projekt- og budgetændringer. Det er her særligt vigtigt at være opmærksom på, at ændringerne skal godkendes af sekretariatet, inden de kan træde i kraft. Nærmere information om projektændringer kan findes under fanen ”Søg om ændring". 

Udover anmodning om ændringer, er projektlederen også forpligtet til at indsende en årlig statusrapport, hvor projektets fremdrift kan vurderes. Denne årlige afrapportering bruges til at vurdere projektets fremdrift eks. om projektets milepæle nås. Efter projektets afslutning er projektlederen desuden forpligtiget til at indsende en slutrapport. Skabelonerne for status- og slutrapporterne kan findes under fanen ”Status- og slutrapporter”. 

 

Det internationale samarbejde, der er støttet af GUDP, har til formål at fremme koordineringen af nationale og regionale forsknings- og innovationsaktiviteter blandt nationale bevillingshavere i Europa. Yderligere fremmes og styrkes innovationsnetværke på tværs af lande, vidensdeling øges samt dataindsamling og -processering harmoniseres.

I samarbejde med

Kontakt

GUDP-sekretariatet

Telefon: 72 18 56 00

E-mail:
gudp@lbst.dk

Telefontider:
mandag - fredag 09.00-15.00

EU-logo: Medfinansieret af Den Europæiske Union

Materiale til tilskud, ændringer og udbetaling

Ansøgninger om tilskud under de internationale opslag i GUDP skal indsendes til det relevante call-office. Specifikationer herom vil altid fremgå af partnerskabets egen hjemmeside (se link nedenfor). Som et supplement til selve ansøgningen, skal du også indsende ansøgningsmateriale til GUDP. Ansøgningsmaterialet, der indsendes til GUDP, er nødvendigt for at GUDP kan administrere det endelige tilsagn. 

Indkaldelse og ansøgningsmateriale 

Oplysninger om ansøgninger til partnerskabet Agroecology

Oplysninger om ansøgninger til partnerskabet FutureFoodS

Ansøgningsmateriale til GUDP

Når Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åben for ansøgninger til internationale opslag, kan du her finde det ansøgningsmateriale, der skal sendes til GUDP, som et supplement til selve ansøgningen. 

Følgende ansøgningsmateriale skal sendes til GUDP, når ansøgere skal indsende full-proposal til partnerskabernes call-office:

Spørgeskema: Dansk relevans

Short English guidelines – Agroecology

Short English guidelines – FutureFoodS

Følgende ansøgningsmateriale skal sendes til GUDP, når et full-proposal er udvalgt af partnerskabernes ekspertpanel: 

Skema B: Budget og gantt-diagram

Skema C: Deltagerskema

Ansøgningsmaterialet sendes til gudp@lbst.dk inden ansøgningsfristens udløb. Hvis der er åben for ansøgninger vil næste ansøgningsfrist fremgå på denne side. Ansøgninger, der modtages for sent, vil ikke blive behandlet.

Vejledning

Når Grønt Udviklings- & Demonstrationsprogram har åben for ansøgninger til internationale opslag, kan du her finde vejledning til udfyldelse af ansøgningsmaterialet.

Vejledning for ansøgere til FutureFoodS

Har du yderligere spørgsmål til udfyldelse af ansøgningsskemaerne, er du velkommen til at kontakte GUDP-sekretariatet på gudp@lbst.dk.

I løbet af projektperioden er projektlederen forpligtet til at underrette GUDP-sekretariatet om ændringer. Det er her særligt vigtigt at være opmærksom på, at ændringerne skal godkendes af GUDP-sekretariatet, inden de kan træde i kraft.

For at tilsikre, at GUDP-sekretariatet modtager de oplysninger, der er brug for ved behandling af din anmodning, bedes du benytte prædefinerede skemaer. 

Skemaerne er identiske med de skemaer, der anvendes af almindelige GUDP-projekter, og kan tilgås via GUDP´s tilskudsguide. 

Du finder GUDP´s tilskudsguide her

Projekter kan få udbetalt tilskud max to gange om året. Udbetalingsanmodninger sendes til gudp@lbst.dk. Alle anmodninger skal ledsages af:

  • Landbrugsstyrelsens revisorerklæring, som skal udfyldes og underskrives
  • Status-/slutrapport

For at tilsikre, at GUDP-sekretariatet modtager de oplysninger, der er brug for ved behandling af din anmodning, bedes du benytte prædefinerede skemaer. 

Skemaerne er identiske med de skemaer, der anvendes af almindelige GUDP-projekter, og kan tilgås via GUDP´s tilskudsguide. 

Du finder GUDP´s tilskudsguide her

 

Statusrapporter

Alle GUDP´s internationale partnerskabsprojekter skal udarbejde en statusrapport om resultater og fremdrift i projektet. Der skal sendes en statusrapport, når der anmodes om udbetaling. Derudover skal den afleveres, når projektet er halvvejs igennem projektperioden og indsendes til gudp@lbst.dk sammen med midtvejsrapporten.

 

Statusrapporten skal være godkendt, inden man kan få udbetalt til projektet. Projektudbetalinger vil derfor blive tilbageholdt, indtil du har modtaget en mail om, at statusrapporten er godkendt. Vær derfor opmærksom på at sende rapporten rettidigt.

Skabelonen for statusrapporten

Slutrapporter

Slutrapporten består af en intern rapport samt en rapport til offentliggørelse. Begge dele af slutrapporten skal indsendes senest tre måneder efter projektets afslutning. Slutudbetaling kan ikke behandles før både den offentlige og den interne slutrapport er godkendt.

Vejledning og skabelon for den interne og offentlige slutrapport

Layoutskabelonen for dokumentet til offentliggørelse skal først bruges når slutrapporten er færdig. 

Layoutskabelonen for dokumentet til offentliggørelse

2024

Indkaldelse og vejledning til AGROECOLOGY 2024

2023

Indkaldelse og vejledning til Green Era-Hub 1. call

Questionaira til Green Era-Hub 1. Call

2022

Indkaldelse og vejledning til Joint call ERA-NET SUSCROP og FACCE-JPI

Questionaira til ERA-NET SUSCROP og FACCE-JPI

2021

Indkaldelse til Joint call Circularity in mixed crops and livestock farming systems with emphasis on climate change mitigation and adaptation

Vejledning til Joint call Circularity in mixed crops and livestock farming systems with emphasis on climate change mitigation and adaptation

Indkaldelse til CORE Organic third call

Vejledning til CORE Organic third call

2020

Indkaldelse og vejledning til SUSCROP 2. Call

Indkaldelse og vejledning til ICT AGRI FOOD Cofounded call 2020

2019

Indkaldelse til Joint call SUSFOOD - Core Organic Cofund ”Towards sustainable and organic food systems”

Vejledning til Joint call SUSFOOD - Core Organic Cofund ”Towards sustainable and organic food systems”